Recepten
Hier staan de mooiste, makkelijkste, moeilijkste, gezondste en lekkerste gerechten elke week voor u klaar.
Kerst Diner
Gang 1: Carpacciotoastjes
Gang 2: Gevulde Kalkoen
Gang 3: Karnemelk pudding met aardbeien
Gang 1 bereiden:
Bereiden
Korstjes van sneetjes brood snijden. Sneedjes diagonaal halveren en onder hete ovengrill krokrant roosteren. Rundercarpaccio bestrijken met groene pesto, zalmcarpaccio met bieslookpesto en tonijncarpaccio met rijstolie. Toastjes beleggen met carpaccio('s).
Gang 2 bereiden:
- Verwarm de oven op 175 ºC. Verwijder de korst van de sneetjes brood en snijd ze in blokjes van 1 cm. Doe in de braadslee en rooster in de oven in ca. 6 min. goudbruin. Laat de oven aan. Snipper ondertussen de ui. Verwijder het vel van de worst en snijd de worst in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst en ui 5 min. Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg de bleekselderij, salie, rozemarijn en tijm toe en bak 2 min. mee. Schep bij het brood in de braadslee.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd het peterselieblad fijn. Smelt de boter. Voeg de peterselie met de appel, cranberry's, fond en de helft van de boter toe aan het mengsel. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Maak de holte dicht met cocktailprikkers. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Schenk de rest van de boter erover. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 45 min. gaar. Keer na 1 uur en 30 min. Controleer na 1 uur en 30 min. regelmatig op gaarheid: steek de vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voordat je de kalkoen aansnijdt.
Bereidingstip:
De kalkoen zit tijdelijk in het assortiment in december.
Bereidingstip:
Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.
Gang 3 bereiden:
- Snijd 200 g aardbeien in stukjes. Snijd de helft van de munt zo fijn mogelijk. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm 50 ml water met de suiker. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost. Los de blaadjes gelatine 1 voor 1 op.
- Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf. Spatel samen met de gesneden aardbei en de gesneden munt door de karnemelk. Schep in de puddingvorm. Laat minstens 4 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
- Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de munt, het citroensap en de poedersuiker. Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden.
Tip:
U kunt de pudding ?s ochtends al maken. Laat afgedekt in de koelkast opstijven en volg vlak voor serveren stap 3.
Eetsmakelijk!!!!!
Recept Cheesecake
Ingrediënten (voor 8 personen)
- 50 gram digestieve biscuits
- 100 gram gesmolten boter
- 175 gram basterdsuiker
- 250 gram mascarpone
- 600 gram zachte kaas (bijv. Philadelphia of Monchou)
- 2 eieren en 2 eidooiers
- geraspte schil van 3 citroenen
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels bloem
- Ter decoratie: 125 ml. zure room
- 3 eetlepels lemon curd (in de meeste supermarkten te vinden bij de luxe jams)
- 4 eetlepels bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C/ hete luchtoven 160C/ gasoven stand 4).
- Leg een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm (23 cm).
- Doe de koekjes en gesmolten boter in de keukenmachine of in de kom van de staafmixer.
- Druk kort op de aan-knop om fijne kruimels te maken. Herhaal indien nodig.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng dit met de kruimels.
- Schep de bodem van de cheesecake in de vorm, druk aan met een lepel en zet deze in de koelkast.
- Meng alle andere ingrediënten in een grote kom zorgvuldig door elkaar.
- Giet het mengsel in de vorm en bak de taart in 35 tot 40 minuten af.
- Decoreren: Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen.
- Als de cheesecake helemaal is afgekoeld kun je de springvorm losmaken.
- Snij eventueel eerst met een mes rondom de randen, zodat je zeker weet dat er niks blijft plakken.
- Bedek de bovenkant van de cheesecake met een laagje zure room.
- Smeer hier voorzichtig een laagje lemon curd overheen en decoreer de taart met frambozen of andere vruchten.
- Kijk als je het lastig vind onder het kopje "filmpjes".

Recept Bramenmuffin
- 75 gram kokosolie
- 200 gram amandelmeel
- 75 ml. agave-siroop (van mij mag er nog wel meer siroop of suiker in, tja, je bent een zoetekauw of niet)
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder/creme of tartar(te koop in natuurwinkel of in Amerikaanse winkeltjes)
- handje verse bramen. In de winter is fruit uit de diepvries ook een optie.
- Voeg niet of een minimaal puntje zout toe
-
Meng in een kom het amandelmeel, de bakingsoda, creme of tartar/wijnsteenbakpoeder door elkaar. Voeg de kokosolie toe. Bij ons is de temperatuur nog warm genoeg in huis, de olie is net niet vloeibaar en makkelijk te hanteren. In de winter zou ik de olie wat dichter bij de verwarming plaatsen zodat deze langzaam een beetje smeuïger kan worden.Voeg de eieren, de siroop, het vanille extract en eventueel heeeeeeel weinig zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.Voeg het gewassen fruit toe. Je kunt ook diepvriesfruit gebruiken.Bewaar eventueel wat fruit voor de versiering na het bakken.Vul de bakpapiertjes in je cupcake/muffinvorm en verdeel het deeg over 10 bakjes.Op de foto hierboven zie je maar 1 ijslepel mix in de bakingcup maar ik voegde later nog wat meer deeg toe en hierdoor werd de muffin lekker een stuk hoger dan de vorm.Bak de muffins 15-20 minuten op 150 graden.Laat de muffins afkoelen, dan smaken ze lekkerder.Eet ze binnen een paar dagen op. Je kunt ze in een luchtdichte doos of liever nog een glazen pot bewaren.
Het lijkt me nog lekkerder om geen kant en klare gemalen amandelen te gebruiken maar amandelschaafsel. Dit rooster je in een oven en maalt ze in een keukenmachine of een staafmixer. De geroosterde amandelen zullen meer meer smaak geven.
Persoonlijk, gebruik ik mijn amandelmeel liever voor: Macarons, love them. En gelukkig heb ik nog meer amandelmeel dat tegen de datum loopt. Lang leve de oven. Hij mag weer aan.

Recept koekiemonster cupcake
- Spuitzak met een kleine tip
- Stervorm American chocolate chip cookies ( bijvoorbeeld AH)
- Bruine M&M’s
-Witte platte ronde snoepjes/marsepein
Maak horizontale snede in de cupcake.
Plaats het koekje in de cupcake en begin met het maken van de sterretjes.
Gebuik een kleine stervormige tip.
Plak met een beetje frosting de M&M op het witte snoepje en de oogjes in de frosting
